Stolojan: UE a fost depasita de situatie, dar s-a apucat de treaba. Refugiatii vor fi triati

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 13:43
1021 citiri
Stolojan: UE a fost depasita de situatie, dar s-a apucat de treaba. Refugiatii vor fi triati
Foto: Facebook / Theodor Stolojan

Uniunea Europeana a fost luata pe neasteptate de afluxul mare de refugiati si abia acum incepe sa se organizeze, explica europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, si poate ar fi bine ca si UE sa aiba un serviciu similar cu cele de informatii ale statelor membre, pentru a preveni astfel de situatii.

Contactat de Ziare.com, eurodeputatul liberal Theodor Stolojan a fost intrebat daca in tratatele in baza carora functioneaza UE exista prevederi explicite pentru situatii de genul celor aparute in timpul crizei refugiatilor si ele nu au fost respectate, sau pur si simplu nu exista astfel de prevederi.

"Exista prevederi pe care le aplica si Romania, le aplica si tarile din Schengen, si anume, cand un imigrant intra pe teritoriul tarii respective il inregistrezi, vezi daca e refugiat, daca nu e il trimiti inapoi in tara din care a venit, etc. De exemplu, daca din Romania pleaca in Ungaria si Ungaria il depisteaza, il trimite inapoi in Romania. Numai ca regulile astea functioneaza cand vin ...citeste mai departe despre "Stolojan: UE a fost depasita de situatie, dar s-a apucat de treaba. Refugiatii vor fi triati" pe Ziare.com

#Stolojan criza refugiati, #Stolojan servicii informatii refugiati, #Stolojan triere imigranti , #Stiri International