Stoltenberg da un semnal al implicarii la Craiova: NATO este aici, NATO este puternica, NATO este unita

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 18:53
752 citiri
Stoltenberg da un semnal al implicarii la Craiova: NATO este aici, NATO este puternica, NATO este unita
Foto: Administratia Prezidentiala

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, aflat impreuna cu presedintele Klaus Iohannis la comandamentul Brigazii Multinationale NATO Sud-Est din Craiova, a multumit din nou Romaniei pentru modul in care se implica in activitatile Aliantei si a spus ca statul nostru transmite faptul ca NATO este o organizatie puternica si unita.

La randul sau, Iohannis a spus ca faptul ca Romania gazduieste Comandamentul Brigazii Multinationale Sud-Est arata preocupare si implicare din partea tarii noastre pentru cresterea nivelului de securitate in intreaga regiune a Marii Negre.

"Este o onoare sa fiu aici astazi cu voi, pentru ca este o oportunitate pentru a va multumi pentru tot ce faceti si pentru felul implicat in care actionati in cadrul NATO. Lucram impreuna pentru a apara granita de est a Aliantei.

Va multumesc pentru tot ceea ce faceti. Transmiteti un mesaj foarte clar: NATO este aici, NATO este puternica, NATO este unita. Vreau sa va amintesc ca faceti parte dintr-un efort mult mai larg", a declarat Stoltenberg.

La randul sau, Iohannis a amintit de inaugurarea sediului Unitatii NATO pentru Integrarea Fortelor la Bucuresti, ca prim comandament al Aliantei Nord-Atlantice infiintat pe teritoriul national in contextul implementarii Planului de Reactie Rapida al NATO, aprobat in anul 2014 la Summit-ul din Tara Galilor, precum si infiintarea si activarea Comandamentului de Divizie Sud-Est din Bucuresti, din 2015, iar un an mai tarziu, inaugurarea facilitatii antiracheta Aegis Ashore de la Deveselu.

Citeste si Romania va avea brigada multinationala NATO: De ce la Craiova?

"Am trecut in revista aceste evolutii pentru a evidentia caracterul dinamic si concret al prezentei NATO in tara noastra, subsumata deciziilor de adaptare a Aliantei Nord-Atlantice la un mediu de securitate complex.

De altfel, Brigada Multinationala Sud-Est s-a infiintat tocmai ca raspuns la acest mediu de insecuritate si instabilitate in proximitatea NATO. Spatiul euroatlantic continua sa se confrunte cu o serie de provocari generate de actori statali si non-statali, de forte militare conventionale si entitati teroriste", a spus Iohannis, adaugand ca amenintarile cibernetice si cele hibride duc la incertitudinea securitatii.

Seful statului a evidentiat faptul ca Romania gazduieste Comandamentul Brigazii Multinationale Sud-Est, ceea ce, spune el, arata preocupare si implicare din partea tarii noastre pentru cresterea nivelului de securitate in Romania si in intreaga regiune a M ...citeste mai departe despre "Stoltenberg da un semnal al implicarii la Craiova: NATO este aici, NATO este puternica, NATO este unita" pe Ziare.com

#Stoltenberg Craiova NATO Iohannis , #Stiri International