Stoltenberg: NATO examineaza diferite optiuni privind o implicare suplimentara in Orientul Mijlociu

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 20:16
908 citiri
Stoltenberg: NATO examineaza diferite optiuni privind o implicare suplimentara in Orientul Mijlociu
Foto: Arhiva Facebook/ NATO

NATO examineaza 'diferite optiuni' privind o implicare suplimentara in Orientul Mijlociu, in special un rol sporit in formarea fortelor locale, a declarat joi secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a convenit miercuri, intr-o convorbire telefonica cu presedintele american Donald Trump, ca Aliatii ar putea 'contribui mai mult la stabilitatea regionala' in Orientul Mijlociu, asa cum a cerut liderul de la Casa Alba, potrivit unui comunicat al organizatiei emis in aceeasi zi.

'Cred cu fermitate ca cel mai bun mod de a combate terorismul international nu este intotdeauna sa fie desfasurate trupe NATO pentru operatiuni de lupta de anvergura', a declarat joi Stoltenberg pentru presa, citat de AFP.

'Uneori, este ceea ce trebuie sa facem, dar cea mai buna cale este de a permite fortelor locale sa combata ele insele terorismul', a adaugat norvegianul.

'Este exact ceea ce facem in Afganistan, ceea ce facem in Irak si, bineinteles, putem examina daca putem face mai mult in acest gen de activitati', a mai spus secretarul general al Aliantei.

'Putem, de asemenea, sa facem alte lucruri', a continuat el, fara a dori 'sa speculeze' mai mult. 'Examinam diferite optiuni. Aceasta necesita un adevarat proces decizional in cadrul NATO' si al celor 29 de state membre, a mentionat Stoltenberg, adaugand ca 'trebuie sa discutam cu tarile din regiune'.

NATO si-a suspendat sambata operatiunile de instruire a armatei irakiene, iar marti a anuntat ca o parte a personalului stationat in Irak va fi transferat temporar in alte tari, din ratiuni de securitate. ...citeste mai departe despre "Stoltenberg: NATO examineaza diferite optiuni privind o implicare suplimentara in Orientul Mijlociu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO Orientul Mijlociu , #Stiri International