Strabismul Budapestei

Marti, 01 Martie 2016, ora 18:11
1344 citiri
Strabismul Budapestei

"Nu ascultati ceea ce spunem, priviti la ceea ce facem" este raspunsul standard al diplomatiei ungare atunci cand Ungaria devine tinta (foarte des) a criticilor privind politicile publice pe care le practica.

Strategic, Ungaria joaca aparent la "doua capete". Ministrii de Externe si ai Apararii reprezinta orientarea Euro-Atlantica, in timp ce Oficiul Prim-Ministrului se concentreaza pe imbunatatirea relatiilor cu Rusia.

In acest moment extrem de complicat pentru intreaga Europa, domnul Orban se face, deloc intamplator, purtatorul de mesaj al intentiilor destabilizatoare venite de la Est. Devenit nefrecventabil in marile cancelarii, domnul Victor Orban se concentreaza pe regiune si pe singura tema care i-a ramas aproape "Ungaria Mare".

Din 2014, peste 400 de diplomati din Ministerul Afacerilor Externe ungar au fost concediati si 60 de sefi de misiune au fost rechemati. Astazi, Ungaria nu mai are o elita a diplomatiei cat de cat capabila sa se opuna politicii pro-ruse impuse de ...citeste mai departe despre "Strabismul Budapestei" pe Ziare.com

#Ungaria Rusia relatii , #Stiri International