Strainii care ajung in Rotterdam vor fi trimisi la cursuri despre diversitate si toleranta, ca sa inteleaga mai bine cum se traieste aici

Duminica, 06 Ianuarie 2019, ora 23:52
1018 citiri
Strainii care ajung in Rotterdam vor fi trimisi la cursuri despre diversitate si toleranta, ca sa inteleaga mai bine cum se traieste aici
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

La cateva zile dupa ce un tribunal din Rotterdam a dat prima amenda penala unui barbat acuzat ca a hartuit verbal pe strada un grup de femei, primaria acestui oras a anuntat extinderea planului ei de actiune ce a permis acest verdict si catre protejarea homosexualilor, una dintre masuri fiind participarea strainilor stabiliti in acest oras olandez la un program de integrare.

"Nu exista cetateni A, B sau C. Trebuie sa ne acceptam unii pe altii ca egali. Aceasta trebuie sa se respecte si in cazul persoanelor transsexuale care au probleme la locul de munca, homosexualilor care vor sa mearga pe strada sambata noaptea tinandu-se de mana fara sa se confrunte cu comentarii sau violente", spune primarul liberal Bert Wijbenga.

El este autorul unui plan denumit "Relaxeaza-te, acesta este Rotterdamul", prin care urmareste sa imbunatateasca acceptarea diversitatii si a tolerantei si are ca slogan: "Sa traim impreuna intr-un oras unde nu exista o majoritate!".

Planul pentru un Rotterdam mai tolerant acorda o atentie speciala celor instalati recent in acest oras si cere ca 80% dintre straini sa participe la un "program de integrare" in cel mult sase luni de la inregistrarea lor in evidentele primariei.

Dupa prima sentinta penala data saptamana trecuta intr-un caz de hartuire sexuala, primaria din Rotterdam a decis ca acest plan sa includa si protejarea lesbienelor, homosexualilor, trassexualilor si bisexualilor. "Vorbim despre LGBTI, dar si despre cetatenii din Rotterdam care au un handicap, o alta culoare a pielii sau anumite credinte religioase", explica primarul.

In respectiva sentinta privind fapta de hartuire sexuala un barbat in varsta de 36 de ani a primit o amenda de 200 de euro, suspendata pana la o eventuala recidiva, judecatorul acceptand circumstantele personale ale acuzatului. Acesta din urma a abordat pe strada femei care mergeau impreuna cu cuvinte precum "hei, frumoaso, vino aici!" sau "frumoaso, ce draguta esti!".

Femeile din acel grup nu au reclamat nimic autoritatilor, in schimb au facut-o agenti in civil pe care primariile din Rotterdam si Amsterdam i-au desfasurat pe strazile acestor orase tocmai pentru astfel de cazuri. Barbatul s-a aparat in fata instantei afirmand ca este singur si in cautarea unei prietene si ca nu stia ca cuvinte de genul celor folosite de el pot constitui un delict.

Conform legislatiei olandeze, hartuirea unei persoane pe strada, inclusiv prin fluieraturi, se sanctioneaza cu o amenda de pana la 4100 de eur ...citeste mai departe despre "Strainii care ajung in Rotterdam vor fi trimisi la cursuri despre diversitate si toleranta, ca sa inteleaga mai bine cum se traieste aici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rotterdam diversitate, #viata Rotterdam , #Stiri International