Strategia de supravietuire a Romaniei - de la lacomie si prostie la dreptate si fratie

Luni, 18 Iulie 2016, ora 07:45
624 citiri
Strategia de supravietuire a Romaniei - de la lacomie si prostie la dreptate si fratie

Ma tem ca recentele evolutii din Turcia, generate de tentativa stupida de lovitura de stat se pot incadra in paradigma "sfarsitului lumii" (vezi articolul precedent de pe Ziare.com).

Ce se intampla in Turcia acum, in special modul in care actualii conducatori vor instrumenta situatia nou creata, poate avea o influenta negativa asupra arhitecturii occidentale de securitate, bazata pe NATO, UE si prezenta militara europeana a SUA.

Nu stim inca ce vor totusi turcii si mai ales ce vrea presedintele Erdogan, marele castigator al recent esuatului puci, dar si principalul responsabil de linia politica pe care o va urma in viitor tara sa.

Dar este clar ca toate acele intrebari pe care Vestul a inceput in trecut sa si le puna, e adevarat cu discretia necesara, intrebari referitoare la evolutia viitoare a Turciei, inclusiv despre loialitatea Ankarei, ies acum la suprafata dezbaterilor academice si strategice.

Recenta lovitura de stat militara din Turcia, chiar daca a esuat, a generat ...citeste mai departe despre "Strategia de supravietuire a Romaniei - de la lacomie si prostie la dreptate si fratie" pe Ziare.com

#Brexit Turcia , #Stiri International