Strategia lui Trump pentru Coreea de Nord: Diplomatia va continua pana cand va cadea prima bomba

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 18:31
987 citiri

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat ca presedintele Donald Trump i-a cerut sa continue eforturile pentru a tempera tensiunile legate de Coreea de Nord, seful diplomatiei americane asigurand ca "aceste eforturi diplomatice vor continua pana cand va cadea prima bomba".

Tillerson a facut aceste afirmatii in timpul unei emisiuni la postul CNN si a minimalizat totodata mesajele postate de Trump pe Twitter, in care acesta ii transmitea ca isi pierde vremea incercand sa negocieze cu "Micul Om-Racheta", referire la liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Trump "mi-a transmis clar sa continui eforturile diplomatice", a precizat duminica secretarul american de stat.

Declaratiile sale survin in contextul relatarilor despre un posibil nou test nord-coreean cu racheta, care ar putea fi efectuat inainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud si SUA, care incep saptamana viitoare.

Ar putea fi vorba de o racheta balistica intercontinentala Hwasong-14, a carei raza de actiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenintat ca o va lansa spre teritoriul american Guam, in Pacific.

Citeste si NATO se opune unei interventii militare a SUA in Coreea de Nord: Ar avea consecinte devastatoare! ...citeste mai departe despre "Strategia lui Trump pentru Coreea de Nord: Diplomatia va continua pana cand va cadea prima bomba" pe Ziare.com

#Rex Tillerson strategie Coreea, #Rex Tillerson Coreea Nord, #SUA Coreea Nord tensiuni , #Stiri International