Stratfor: Instabilitatea din Republica Moldova, o oportunitate pentru Romania sa o salveze de Rusia

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 19:30
1177 citiri
Stratfor: Instabilitatea din Republica Moldova, o oportunitate pentru Romania sa o salveze de Rusia
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania poate gasi in instabilitatea politica si economica din Republica Moldova o oportunitate de a scoate tara de peste Prut de sub influenta Rusiei si de a consolida relatiile in cadrul Uniunii Europene.

Ipoteza apartine agentiei americane de analize Stratfor, care arata ca "incepand din anul 2009, Administratia de la Chisinau s-a orientat spre integrarea europeana a Republicii Moldova", relateaza Mediafax.

R.Moldova, la un pas de catastrofa: Triumful coruptiei si reduta politica a Rusiei Interviu

"Cu toate acestea, clivajul politic - in principal intre formatiunile proeuropene (Partidul Democrat si Partidul Liberal-Democrat) si cele proruse (Partidul Comunist si Partidul Socialist) - au generat un impas politic semnificativ la Chisinau. Aspiratiile Republicii Moldova de a se integra in Uniunea Europeana au suferit o lovitura majora recent, cand premierul proeuropean Chiril Gaburici a demisionat. (...)

R. Moldova era deja intr-o criza economica majora. Caderea Guvernului ...citeste mai departe despre "Stratfor: Instabilitatea din Republica Moldova, o oportunitate pentru Romania sa o salveze de Rusia" pe Ziare.com

#Romania Moldova instabilitate, #Romania Moldova instabilitate oportunitate, #Romania Moldova Rusia , #Stiri International