Stratfor: Interesele geopolitice ale marilor puteri, printre cauzele fenomenului anticoruptie

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 20:17
2096 citiri
Stratfor: Interesele geopolitice ale marilor puteri, printre cauzele fenomenului anticoruptie
Foto: Ziare.com

Un fenomen anticoruptie pare ca ia amploare la nivel global, pe fondul declinului economic, al competitiilor politice interne sau sub influenta unor puteri mai mari din exterior, care au propriile interese geopolitice.

Traditia abuzului de puterea politica in scopuri personale dateaza din antichitate, ca si dezbaterea daca coruptia este un viciu cultural necesar in dezvoltarea unei tari sau un cancer care ar trebui starpit pentru ca o societate sa progreseze. Un subiect mai putin dezbatut, insa, este ce se afla in spatele actualului curent anticoruptie, comenteaza agentia de analiza Stratfor, care mentioneaza si cazul Romaniei.

Stratfor: Instabilitatea din Republica Moldova, o oportunitate pentru Romania sa o salveze de Rusia

In ultimul an, numeroase scandaluri au fost expuse, campanii anticoruptie au fost lansate, anchete aprofundate si lideri inlaturati de la putere din cauza unor acuzatii de coruptie. Gigantul petrolier Petrobras din Brazilia, acum cea mai indatorata ...citeste mai departe despre "Stratfor: Interesele geopolitice ale marilor puteri, printre cauzele fenomenului anticoruptie" pe Ziare.com

#Stratfor lupta anticoruptie, #Stratfor geopolitica anticoruptie , #Stiri International