Studiourile Sony Pictures vor disponibiliza 450 de angajati

Marti, 02 Februarie 2010, ora 14:38
1181 citiri
Studiourile Sony Pictures vor disponibiliza 450 de angajati

Studiourile Sony Pictures vor disponibiliza, pana la inceputuL lui martie, 450 de angajati, adica aproximativ 6,5% din numarul total, masura fiind luata ca urmare a scaderii vanzarilor de DVD-uri si a altor probleme cauzate de noile tehnologii digitale, informeaza Wall Street Journal, informeaza NewsIn.

Potrivit unui mesaj intern trimis angajatilor de directorii Michael Lynton si Amy Pascal, decizia disponibilizarilor a fost luata din cauza problemelor aparute in domeniu odata cu aparitia noilor tehnologii digitale, legale si ilegale deopotriva, dar si pirateriei digitale, care a subminat eforturile de marketing ale studioului.

"Afacerea trece printr-o perioada grea de tranzitie si avem obligatia sa facem pasii necesari pentru a trece de aceasta perioada", se arata in mesajul trimis angajatilor.

Majoritatea disponibilizarilor sunt asteptate in departamentele de divertisment si tehnologie, dar vor fi afectate toate diviziile, inclusiv cele de productie de film si programe de televiziune.

Dupa disponibilizarile anuntate recent, numarul angajatilor studiourilor va fi de aproximativ 6.300.

Vanzarile de DVD-uri au scazut in SUA cu 13% in 2009, ajungand la 8,73 miliarde de dolari, ceea ce a reprezentat o problema pentru studiourile de film in general, in ciuda unei cresteri de 10% a incasarilor din box-office. 

 

#Studiouri, # Sony Pictures, # disponibilizari, # angajati , #Stiri International