70% dintre romanii din diaspora vor sa vina acasa, dar nu-i lasa coruptia si nivelul de trai

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 22:19
918 citiri
70% dintre romanii din diaspora vor sa vina acasa, dar nu-i lasa coruptia si nivelul de trai
Foto: Facebook / Repatriot

Multi dintre romanii din diaspora si-ar dori sa se intoarca acasa, dar coruptia, mentalitatea si nivelul scazut de trai din tara reprezinta principalele bariere care ii impiedica sa faca acest lucru, reiese dintr-un studiu prezentat, marti, la Alba Iulia, in cadrul unei intalniri Re>patriot.

Potrivit studiului, motivul principal al emigrarii l-au constituit conditiile materiale, romanii fiind atrasi de nivelul ridicat de trai din tarile in care au migrat, dar dorul de acasa i-ar face sa se intoarca, a afirmat Felix Tataru, Fondator GMP Grup, care a prezentat cateva dintre concluziile unui studiu despre emigrantii romani comandat de Romanian Business Leaders (RBL) si realizat de Open-I Research.

"Din cei pe care i-am cercetat pana acum, 70% vor sa se intoarca in tara. (...). Aproape 40% vor sa se intoarca pana in trei ani, 20% chiar anul acesta.

Coruptia este principala bariera pentru care nu s-ar intoarce in tara si pe locul doi este nivelul de trai scazut din Romania.

De ...citeste mai departe despre "70% dintre romanii din diaspora vor sa vina acasa, dar nu-i lasa coruptia si nivelul de trai" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conferinta Repatriot Alba Iulia, #studiu romani diaspora , #Stiri International