SUA: 84 de banci au dat faliment in acest an

Duminica, 30 August 2009, ora 23:38
1495 citiri
SUA: 84 de banci au dat faliment in acest an

Autoritatile din Statele Unite au declansat vineri procedurile de faliment pentru inca trei banci, ridicand numarul total de falimente din sistemul bancar american la 84 de la inceputul acestui an, pe fondul cresterii fara precedent a numarului de credite neperformante. 

Affinity Bank of Ventura (California), Bradford Bank (Baltimore) si Mainstreet Bank (Minnesota), banci cu anvergura locala in statele de origine, au fost introduse vineri in faliment, iar asigurarea federala a depozitelor constituite la cele trei institutii va costa statul circa 446 milioane de dolari.

Federal Deposit Insurance Corp, agentia guvernamentala care administreaza garantarea depozitelor din sectorul bancar, a anuntat ca dispunea de fonduri de 10,4 miliarde de dolari la jumatatea anului, cifra la care se adauga alte 32 de miliarde de dolari alocate separat de autoritati pentru eventuale falimente anticipate in acest an.

Presedintele FDIC, Sheila Bair, a declarat ca sistemul bancar va continua sa se confrunte cu un numar ridicat de falimente, din cauza numarului tot mai mare de credite neperformante si deteriorarii severe a activelor din portofolii. 

Numarul total de banci intrate in faliment in Statele Unite de la inceputul anului se ridica la 84 , fata de 25 anul trecut si numai 3 in 2007.

#sua, #faliment, #banci , #Stiri International