SUA a adoptat legea finantelor pentru 2015, evitand paralizia federala

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:13
1500 citiri
SUA a adoptat legea finantelor pentru 2015, evitand paralizia federala
Foto: agenda.ro

Camera Reprezentantilor din Statele Unite a adoptat joi legea finantelor pentru 2015, cu mai putin de trei ore inainte de termenul-limita, indepartand astfel riscul unei paralizii federale, relateaza AFP.

Senatul urmeaza sa adopte definitiv textul pana sambata, a anuntat liderul majoritatii democrate din Senat Harry Reid. Intre timp urma sa fie adoptata o prelungire tehnica de doua zile, pentru evitarea unei inchideri a administratiilor federale la miezul noptii, ora la care urma sa expire legea finantelor in vigoare.

Dupa o zi de suspans in Congres, reprezentantii au adoptat legea cu 219 de voturi la 206, in pofida opozitiei a numerosi democrati si republicani.

Presedintele Barack Obama a anuntat ca va promulga masura, in pofida opozitiei a numerosi congresmeni din partidul sau.

"Daca presedintele ar fi scris el legea, ea ar fi fost foarte diferita", a recunoscut Josh Earnest, unul dintre purtatorii sai de cuvant.

Democratii au protestat fata de includerea in ultimul moment a doua masuri controversate in text.

Una slabeste reglementarea impusa bancilor in cadrul reformei financiare Dodd-Frank in 2010 cu privire la anumite produse derivate.

Cealalta creste in mod substantial plafonul aferent unui ciclu electoral al donatiilor individuale catre partid, multiplicandu-l de zece ori potrivit unor analize.

#Camera Reprezentantilor SUA, #lege finante 2015 , #Stiri International