SUA anunta primele sanctiuni care afecteaza Iranul

Vineri, 11 Mai 2018, ora 07:32
1161 citiri
SUA anunta primele sanctiuni care afecteaza Iranul
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

SUA, in cooperare cu Emiratele Arabe Unite, au impus sanctiuni ce vizeaza sase persoane si trei entitati acuzate ca ar fi directionat sute de milioane de dolari catre Forta Quds a Gardienilor Revolutiei iraniene, a anuntat Trezoreria americana.

Autoritatile americane au precizat ca toate persoanele sanctionate sunt de nationalitate iraniana, potrivit Deutsche Welle.

Steven T. Mnuchin, secretarul american al Trezoriei, a acuzat "regimul iranian si Banca centrala" de la Teheran ca se folosesc de accesul la sistemul bancar din Emiratele Arabe Unite pentru a obtine fonduri cu care sa finanteze "activitatile maligne" ale Fortei Quds a Gardienilor Revolutiei iraniene.

Oficialul american a mai adaugat ca masurile au fost luate in cooperare cu autoritatile din Emiratele Arabe Unite.

Aceste sanctiuni sunt primele impuse incepand de marti, zi in care presedintele american a anuntat retragerea tarii sale din acordul nuclear cu Iranul.

Iata mai multe detalii pe acest subiect:

Trump retrage SUA din acordul cu Iranul: Vom reinstitui cel mai inalt nivel de sanctiuni economiceReactia Iranului, dupa ce Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclearReactii internationale, dupa ce SUA s-au retras din Acordul nuclear: Cine saluta decizia lui TrumpDecizia lui Trump de a retrage SUA din acordul cu Iranul a scumpit deja petrolul cu 2% pana la maximul ultimilor aniRiscurile imediate ale deciziei lui Trump de a iesi din acordul cu Iranul. Prima criza importanta in NATO ne va costa scumpTrump ameninta Iranul cu consecinte foarte grave daca relanseaza programul nuclearMarea Britanie il someaza pe Trump: Sa ofere solutii dupa retragerea din Acordul nuclear cu Iranul ...citeste mai departe despre "SUA anunta primele sanctiuni care afecteaza Iranul" pe Ziare.com

#SUA sanctiuni Iran , #Stiri International