SUA au bombardat Siria: Care sunt tarile care condamna atacul si cine e alaturi de Trump

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 11:30
878 citiri

Iranul si Rusia au condamnat vineri bombardamentele lansate de SUA impotriva unei baze aeriene din Siria, in timp ce aliatii SUA, intre care Marea Britanie, Australia si Arabia Saudita, si-au exprimat sprijinul pentru actiunea militara americana, calificata de premierul australian Malcolm Turnbull drept un "raspuns proportional" la utilizarea armelor chimice.

Presedintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra unei baze aeriene din Siria, ca raspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul invinovateste fortele presedintelui sirian Bashar Al-Assad, liderul de la Casa Alba declarand ca a actionat astfel in "interesul national vital al Americii", relateaza Reuters.

Atacul cu rachete lansat joi de fortele americane in Siria afecteaza semnificativ relatiile dintre SUA si Rusia, deja intr-o stare lamentabila, a avertizat vineri Kremlinul. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat ca Vladimir Putin, aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad, considera raidurile americane impotriva bazei aeriene situate langa orasul Homs drept o "agresiune impotriva unei natiuni suverane". Totodata, Kremlinul apreciaza ca atacul, care a fost comis pornind de la "un motiv inventat", este o incercare cinica de a distrage atentia lumii de la numarul mare de civili ucisi in Irak.

Si Teheranul a denuntat loviturile aeriene americane, a informat agentia de presa Isna, citand un purtator de cuvant al Ministerului de Externe iranian. "Iranul condamna cu fermitate astfel de lovituri unilaterale. Acest gen de masuri ii vor intari pe teroristii din Siria si vor complica situatia din Siria si din regiune", a declarat Bahram Qasemi.

Aliatii SUA

De cealalta parte, Marea Britanie si-a exprimat sprijinul pentru actiunea militara lansata de presedintele american in Siria. "Guvernul britanic sprijina pe deplin actiunea SUA despre care noi credem ca reprezinta un raspuns adecvat la atacul barbar cu substante chimice lansat de regimul sirian si care este destinat sa descurajeze astfel de atacuri in viitor", a declarat un purtator de cuvant al guvernului britanic.

La randul sau, ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a declarat ca loviturile aeriene americane din Siria au fost pregatite atent si ca Londra nu considera ca ele vor da startul unei campanii militare diferite. Fallon a precizat ca joi seara a fost informat de ministrul american al Apararii despre planurile Washingtonului si ca Marii Britanii nu i s-a ...citeste mai departe despre "SUA au bombardat Siria: Care sunt tarile care condamna atacul si cine e alaturi de Trump" pe Ziare.com

#tari condamna atac SUA Siria, #tari sprijina SUA Siria, #reactii atac SUA Siria, #bombardament SUA Siria , #Stiri International