SUA au bombardat Siria Prima reactie a Kremlinului: Atacul inrautateste relatiile dintre Rusia si America

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 09:38
831 citiri

Kremlinul a reactionat vineri dimineata, dupa atacul american din Siria, condamnand actiunea SUA si numind-o "agresiune asupra unei natiuni suverane".

Moscova sustine ca atacul a avut la baza un "pretext inventat" si ca fortele siriene nu detin arme chimice, arata The Guardian.

Donald Trump a declarat ca bombardamentul de joi noapte vine in replica la atacurile chimice de marti ale fortelor siriene, care au lasat in urma zeci de morti si raniti, multi dintre ei copii.

Atacul SUA, mai transmite Moscova, inrautateste semnificativ relatiile dintre Rusia si America si creeaza un "obstacol major" in formarea unei coalitii care sa infranga Statul Islamic.

Presedintele rus Vladimir Putin vede acest atac ca pe o incercare de a deturna atentia de la decesele care au loc in randul civililor in Irak, in urma actiunilor SUA. Numai in Mosul, luna trecuta, 150 de oameni au murit in urma unor atacuri ale coalitiei conduse de SUA, mai mentioneaza sursa.

Citeste Marturiile supravietuitorilor acestui atac. In ciuda faptului ca armata lui Bashar al-Assad neaga ca ar fi folosit arme chimice, ranitii descriu cum din cer cadeau bombe "otravitoare". De altfel, fortele siriene sustin ca niciodata nu au folosit astfel de arme, insa anchetele organizatiilor internationale arata contrariul. La fel si autopsiile realizate in statul vecin, Turcia. ...citeste mai departe despre "SUA au bombardat Siria Prima reactie a Kremlinului: Atacul inrautateste relatiile dintre Rusia si America" pe Ziare.com

#Rusia reactie atac SUA Siria, #Kremlin reactie bombardament SUA Siria, #Putin reactie atac SUA Siria , #Stiri International