SUA au bombardat Siria Turcia lauda atacul: Barbarismul regimului lui Assad trebuie oprit imediat

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 10:10
924 citiri
SUA au bombardat Siria Turcia lauda atacul: Barbarismul regimului lui Assad trebuie oprit imediat
Foto: Arhiva Ziare.com

Turcia a salutat, vineri, atacul SUA asupra Siriei, precizand ca acest gest este unul "important si semnificativ".

Vicepremierul Numan Kurtulmus a declarat pentru o televiziune ca "este absolut necesar ca regimul al-Assad sa fie pe deplin pedepsit de comunitatea internationala", potrivit ABC News.

"Vedem (atacul-n.red.) ca pe un lucru pozitiv. Barbarismul regimului lui Bashar al-Assad trebuie oprit imediat", a punctat oficialul turc.

Kurtulmus a precizat ca spera ca atacul SUA sa contribuie la accelerarea eforturilor de pace in Siria.

Trebuie precizat ca Turcia este un adversar puternic al presedintelui sirian, Bashar al-Assad, si a sprijinit opozitia siriana in lupta cu acesta.

Amintim ca, joi noaptea, Statele Unite ale Americii au atacat Siria ca raspuns la atacul chimic de marti. In cadrul atacului au fost lansate "59 de rachete" de tip Tomahawk.

Rusia a reactionat imediat, spunand ca atacul chimic este un pretext inventat si ca fortele siriene nu au acces la arme chimice. Mai mult, Moscova a transmis ca acest atac asupra Siriei va inrautati relatiile dintre America si Rusia.

Citeste si SUA au bombardat Siria: Statul Islamic a profitat si a lansat un atac asupra unei baze a armatei siriene

Un supravietuitor al atacului chimic a declarat ca spera ca faptul ca SUA a bombardat Siria sa puna capat atacurilor aeriene ale guvernului sirian, astfel incat zona sa devina una sigura pentru civili. ...citeste mai departe despre "SUA au bombardat Siria Turcia lauda atacul: Barbarismul regimului lui Assad trebuie oprit imediat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia saluta atacul SUA Siria, #Sua atacat Siria, #SUA atac Siria , #Stiri International