SUA au fost criticate pana si de Coreea de Nord, dupa ce Trump a retras tara din Acordul de la Paris

Joi, 08 Iunie 2017, ora 16:27
1001 citiri
SUA au fost criticate pana si de Coreea de Nord, dupa ce Trump a retras tara din Acordul de la Paris
Foto: Pixabay

Americanii sunt criticati pana si de nord-coreeni, dupa decizia presedintelui Donald Trump de a retrage tara din Acordul de la Paris. Doar doua tari nu fac parte din intelegere - Siria si Nicaragua.

Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a condamnat decizia drept una "prosteasca si cu o viziune limitata", scrie The Washington Post.

Intr-o declaratie postata pe site-ul oficial al agentiei nord-coreene de stiri si atribuita unui purtator de cuvant al ministerului, Phenianul a avertizat ca "incalzirea globala este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta umanitatea astazi" si a laudat demersul de la Paris pentru incercarea de a opri acest fenomen.

Referitor la decizia anuntata de Administratia Trump, oficialul nord-coreean a atribuit decizia politicii lui Trump de "America First" si ignorarii "faptului ca protejarea mediului inconjurator este in propriul lor interes".

Oficialul nord-coreean a acuzat, in acest context, "inaltimea egocentrismului" si "vidul moral" si ca americanii "cauta doar propriul bine, cu pretul intregii planete".

Nicaragua nu a semnat acordul, argumentand ca acesta nu prevede suficiente masuri, si Siria, care se afla in mijlocul unui razboi civil devastator.

Insa, in ciuda izolarii sale internationale, Coreea de Nord a semnat acordul. In luna decembrie 2015, ministrul de Externe Ri Su Yong le-a spus delegatilor din Paris ca liderul nord-coreean Kim Jong Un "a declarat razboi defrisarii" si ca tara tinteste o reducere a emisiilor de gaze de sera cu "37,4 la suta, comparativ cu nivelurile din anii '90".

Citeste si alte reactii dupa decizia lui Trump:

Franta ironizeaza dur Casa Alba, dupa decizia lui Trump de a parasi Acordul de la Paris (Video)Ce spun bogatii planetei despre decizia lui Trump de a retrage SUA din Acordul de la ParisRusia sustine ca Acordul de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara SUA. Presedintele PE neagaMacron, dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris: Au intors spatele lumii. Franta nu va intoarce spatele americanilorVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisTrump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spusSute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la ParisReactia lui Barack Obama dupa ce Trump a anuntat ca retrage SUA din Acordul de la Paris ...citeste mai departe despre "SUA au fost criticate pana si de Coreea de Nord, dupa ce Trump a retras tara din Acordul de la Paris" pe Ziare.com

#Coreea de Nord SUA Acord Paris, #Coreea de Nord critica SUA Paris, #SUA retragere Acordul de la Paris , #Stiri International