SUA au revocat peste 100.000 de vize de calatorie, in urma interdictiilor impuse de Trump

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 23:20
5383 citiri

Autoritatile americane au revocat peste 100.000 de vize de intrare in Statele Unite, in urma interdictiilor impuse prin ordin executiv de presedintele Donald Trump, arata documente depuse in instanta,.

Numarul a fost invocat de un avocat guvernamental, in cursul unei audieri la un tribunal federal din Virginia.

Audierea a avut loc in cadrul unui proces intentat de doi frati yemeniti, care au ajuns saptamana trecuta pe aeroportul international Dulles (Washington), dar nu au fost primiti in SUA, ci obligati sa se intoarca in Etiopia, de unde venisera.

Pe 27 ianuarie, Trump a semnat un ordin executiv prin care suspenda temporar, pentru o perioada minima de 120 de zile, programele de primire a refugiatilor, opreste pe termen nedeterminat primirea refugiatilor sirieni si blocheaza, pentru o perioada minima de 90 de zile, intrarea cetatenilor din sapte tari musulmane in Statele Unite.

Prin acest ordin executiv sunt vizati cetatenii, precum si o parte dintre persoanele cu dubla cetatenie din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen.

Insa, mii de americani au protestat fata de decizia luata de miliardarul republican de a trece pe o lista neagra toti cetatenii din sapte tari musulmane, in vreme ce sute de pasageri au fost retinuti ilegal la aterizarea pe aeroporturile din Statele Unite. ...citeste mai departe despre "SUA au revocat peste 100.000 de vize de calatorie, in urma interdictiilor impuse de Trump" pe Ziare.com

#vize calatorie revocate SUA, #Trump revocare vize calatorie, #Donald Trump interdictii calatorie , #Stiri International