SUA cer Israelului sa se abtina de la provocari

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 13:25
948 citiri
SUA cer Israelului sa se abtina de la provocari
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Statele Unite fac apel la conducerea statului evreu sa isi tempereze raspunsul la decizia de miercuri seara a presedintelui Trump de recunoastere a orasului Ierusalim drept capitala Israelului.

"In timp ce recunoastem ca veti saluta in mod public aceasta stire, va cerem sa va temperati raspunsul oficial. Ne asteptam sa intampinam rezistenta la aceasta veste in Orientul Mijlociu si in intreaga lume. Inca mai analizam impactul pe care aceasta decizie il va avea asupra institutiilor americane si a personalului american din strainatate", informeaza Reuters care citeaza un document trimis de catre diplomatii de la ambasada SUA din Tel Aviv catre oficialii israelieni.

Un alt document al Departamentului de Stat arata ca s-a creat o structura interna de lucru "pentru a urmari evolutiile la nivel mondial" ca urmare a deciziei administratiei de la Washington privind Ierusalimul.

Trump a anuntat ca recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului si a spus ca decizia constituie "o noua abordare" in efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian. Aprobarea de catre SUA a dorintei Israelului ca tot orasul Ierusalim sa fie capitala tarii intrerupe politica americana din ultimele decenii. Pana acum, administratiile de la Casa Alba au considerat ca statutul orasului trebuie decis doar in urma negocierilor cu palestinienii care vor ca Ierusalimul de Est sa fie capitala viitorului lor stat.

Comunitatea internationala nu recunoaste suveranitatea israeliana asupra intregului oras Ierusalim.

Decizie istorica: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a IsraeluluiMerkel nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului

Erdogan: Decizia lui Trump privind Ierusalimul pune lumea intr-un cerc de foc ...citeste mai departe despre "SUA cer Israelului sa se abtina de la provocari" pe Ziare.com

#Donald Trump Israel, #Ierusalim capitala Israel , #Stiri International