SUA denunta antisemitismul din Europa

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 22:16
779 citiri
SUA denunta antisemitismul din Europa
Foto: Casa Alba

SUA denunta represiunea religioasa exercitata de Statul Islamic in Siria si Irak si isi exprima ingrijorarea in ceea ce priveste recrudescenta antisemitismului in Franta si in Germania, in raportul lor anual privind libertatea religioasa publicat luni.

In raportul pe 2014 privind libertatea religioasa in lume, Departamentul de Stat american pune accentul pe actorii non-statali precum Statul Islamic, acuzat de "persecutii brutale" impotriva minoritatilor religiose, precum cele crestine din Siria sau Irak, relateaza AFP si DPA.

"Aceste acte devin si mai respingatoare cand cei care le comit arata spre Dumnezeu spunand ca, cumva, el permite aceste fapte", a spus seful diplomatiei americane, John Kerry, cu prilejul publicarii raportului.

"Fiecare victima, fiecare cosmar, fiecare rana este un alt motiv pentru a aborda de urgenta cauzele extremismului violent", a mai spus el.

De asemenea, raportul atrage atentia asupra violentelor comise de Boko Haram in Nigeria, Camerun, Ciad si ...citeste mai departe despre "SUA denunta antisemitismul din Europa" pe Ziare.com

#SUA represiune religioasa Statul Islamic, #SUA antisemitism Europa , #Stiri International