SUA incoltesc Coreea de Nord: Nave de razboi japoneze se alatura americanilor

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 16:41
3507 citiri

Nave de razboi japoneze se vor alatura flotei americane in apropiere de Coreea de Nord, pe masura ce tensiunile cresc in zona. Vasele vor participa la exercitii militare, in contextul in care exista temeri ca se pregatesc noi teste nucleare si cu rachete in Coreea de Nord.

De altfel, menirea acestor nave ce se indreapta spre Peninsula Coreeana este de a impiedica Phenianul sa duca la indeplinire alte asemenea teste.

Surse citate de Reuters si agentia japoneza Kyodo sustin ca mai multe distrugatoare ale fortelor maritime japoneze ar urma sa se alature portavionului USS Carl Vinson, pe masura ce intra in Marea Chinei de Est, scrie The Guardian.

Actiunile au loc in contextul in care presedintele chinez Xi Jinping a facut apel la calm in regiune, intr-o conversatie telefonica purtata cu omologul sau american Donald Trump.

Xi Jinping a subliniat ca tara sa este angajata sa dezarmeze nuclear Peninsula Coreeana, sa pastreze pacea si stabilitatea acolo si sa rezolve problemele prin mijloace pasnice.

Trump a transmis mai multe mesaje Chinei, prin intermediul contului sau de Twitter, prin care cerea Beijingului sa fie mai activ in exercitarea presiunilor asupra Phenianului sa-si abandoneze programul nuclear.

"Coreea de Nord cauta probleme. Daca China decide sa ajute, ar fi grozav. Daca nu, vom rezolva problema fara ei! SUA", a scris pe Twitter Donald Trump, marti.

China este singurul aliat diplomatic cheie al Coreei de Nord si cel mai mare partener comercial. Exista insa semne ca China intreprinde deja pasii necesari pentru a pune presiune pe Coreea de Nord si pe liderul sau, Kim Jong Un. Autoritatile chineze au ordonat companiilor comerciale sa inapoieze incarcaturile de carbune nord-coreean si au interzis toate importurile in ultima pare a lunii februarie.

Citeste mai multe despre acest subiect:

China intervine dupa ce Trump a trimis o armada navala in Peninsula CoreeanaCoreea de Nord anunta SUA ca e pregatita de orice tip de razboiDupa ce a bombardat Siria, Trump anunta ca toate optiunile sunt pe masa si cu Coreea de NordCoreea de Nord nu se teme de amenintarile lui Trump: A mai lansat o racheta ...citeste mai departe despre "SUA incoltesc Coreea de Nord: Nave de razboi japoneze se alatura americanilor" pe Ziare.com

#nave razboi japoneze Coreea de Nord, #SUA China Coreea de Nord , #Stiri International