SUA, obligate sa plateasca Iranului o datorie de 1,7 miliarde dolari

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 08:53
1364 citiri
SUA, obligate sa plateasca Iranului o datorie de 1,7 miliarde dolari
Foto: Captura Youtube/geobeats

Statele Unite vor rambursa Iranului o datorie in valoare de 400 de milioane de dolari si dobanzi in valoare de 1,3 miliarde de dolari, datand de la Revolutia islamica, a anuntat duminica secretarul de stat John Kerry.

Rambursarea, dispusa de un tribunal international, este separata de zecile de miliarde de dolari blocate in conturi straine, la care Iranul va avea acces dupa ridicarea sanctiunilor in dosarul nuclear, informeaza AFP.

Moment istoric: Sanctiunile economice impuse Iranului de Occident au fost ridicate

Acest anunt, la o zi dupa intrarea in vigoare a acordului de anul trecut, indica o incheiere mai larga a socotelilor intre cei doi vechi inamici.

Presedintele Barack Obama a aparat aceasta hotarare, intr-o declaratie televizata la Casa Alba, afirmand ca este vorba despre "mult mai putin decat suma ceruta de Iran".

"Hotararea ar putea salva Statele Unite de (la plata a) miliarde de dolari pe care Iranul le-ar fi putut cere. Statele Unite nu ar fi avut de... citeste mai departe despre "SUA, obligate sa plateasca Iranului o datorie de 1,7 miliarde dolari" pe Ziare.com

#SUA plata datorie Iran, #SUA Iran acord nuclear sanctiuni , #Stiri International