SUA si China isi unesc fortele impotriva Coreei de Nord, dar nu se inteleg pe Marea Chinei de Sud

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 16:40
767 citiri

Testele cu racheta realizate recent de Coreed de Nord ingrijoreaza Statele Unite ale Americii.

SUA considera ca aceste teste pun in pericol America si alte natiuni, fiind o amenintare clara, dupa cum a declarat secretarul american al apararii, Jim Mattis, noteaza The Washington Post.

Citeste si Coreea de Nord ameninta SUA cu rachete: Vom trimite un cadou si mai mare yankeilor

Vorbind la o conferinta internationala de securitate din Singapore, Mattis a spus ca administratia Trump se simte incurajata de faptul ca a fost reinnoit angajamentul Chinei de a lucra cu SUA si alte state pentru a lasa Coreea de Nord fara armele nucleare. Mattis a precizat ca in opinia sa China, care este cel mai apropiat aliat al Coreei de Nord, va vedea acest lucru ca pe o datorie.

Totusi, China a blocat unele sanctiuni dure propuse de SUA fata de Coreea de Nord la Consiliul de Securitate al ONU, dar cele doua tari s-au inteles in anumite privinte. Astel, Consiliul de Securitate al ONU a votat in unanimitate pentru a adauga 15 persoane si patru entitati cu legaturi cu programele nucleare ale Coreei de Nord pe lista neagra de sanctiuni a ONU.

Intrebat daca SUA ar putea ataca nord-coreeni fara un avertisment in avans, Mattis a spus ca se lucreaza pe cale dilomatica pana cand vor epuiza toate alternativele posibile.

SUA, avertisment pentru China

Dupa comentariile pline de speranta la adresa Chinei in legatura cu testele Coreei de Nord, Jim Mattis a lansat si un avertisment. Acesta a transmis ca SUA nu vor accepta ca cei din China sa militarizeze insulele din Marea Chinei de Sud. El a adaugat ca o astfel de miscare ar submina stabilitatea regionala. Mattis a mai spus ca SUA se opun si impunerii unor revendicari maritime excesive.

Ca raspuns, ministrul de Externe chinez a transmis ca va "ramane ferm in a-si apara drepturile in regiune", arata BBC.

In general, discursul lui Mattis a fost unul pozitiv, generator de speranta. Cele doua tari pot si vor coopera pentru beneficiul reciproc. Ne angajam sa lucram indeaproape cu China, daca impartasim o cauza comuna", a punctat Mattis. ...citeste mai departe despre "SUA si China isi unesc fortele impotriva Coreei de Nord, dar nu se inteleg pe Marea Chinei de Sud" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#America Coreea Nord rachete, #Coreea Nord teste rachete, #America Marea Chinei de Sud , #Stiri International