SUA si UK au acuzat o grupare de hackeri sustinuta de Rusia de spionaj cibernetic

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 20:31
775 citiri
SUA si UK au acuzat o grupare de hackeri sustinuta de Rusia de spionaj cibernetic
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite si Marea Britanie au acuzat o grupare de hackeri sustinuta de guvernul rus ca au infectat calculatoare din intreaga lume in cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care a avut ca tinta agentiile guvernamentale, afaceri si operatori de infrastructura.

Oficialii britanici si americani au declarat in cadrul unei teleconferinte ca intentioneaza sa emita o alerta comuna privind atacurile, scrie Reuters.

Acestia au sustinut ca hackerii tintesc routerele care reprezinta o componenta cheie a infrastructurii internetului, in cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care ar putea fi folosita in viitor pentru a lansa atacuri.

"S-ar putea pre-pozitiona pentru actiuni in perioade tensionate", a declarat directorul Centrului National pentru Securitate Cibernetica din Marea Britanie, care a adaugat ca milioane de dispozitive au fost vizate in aceasta campanie. ...citeste mai departe despre "SUA si UK au acuzat o grupare de hackeri sustinuta de Rusia de spionaj cibernetic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA UK atac cibernetic , #Stiri International