SUA strica relatiile cu tarile aliate care utilizeaza echipamente Huawei

Luni, 29 Aprilie 2019, ora 17:02
1543 citiri
SUA strica relatiile cu tarile aliate care utilizeaza echipamente Huawei
Foto: captura video Youtube

Administratia Donald Trump va revizui cooperarea cu natiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineza Huawei, pe fondul preocuparilor de securitate, a declarat luni un oficial de rang inalt din cadrul Departamentului de Stat.

"Pozitia Statelor Unite este ca participarea Huawei sau a oricarei alte companii lipsita de incredere in orice segment al retelei de telecomunicatii 5G reprezinta un risc", a declarat luni Robert Strayer, subsecretar pentru domeniul cibernetic, al Comunicatiilor internationale si Politicilor informatice in cadrul Departamentului de Stat american.

"Daca alte tari introduc si permit unor companii lipsite de incredere sa construiasca sau sa furnizeze echipamente pentru retelele 5G, va trebui sa reevaluam capacitatea de a impartasi informatii si de a fi conectati cu ei", a atras atentia oficialul american.

Conform unor surse citate de agentia Reuters, Consiliul britanic pentru Securitatea Nationala a decis sa interzica participarea Huawei Technologies la construirea segmentelor esentiale ale retelei de telecomunicatii 5G, dar va permite, cu anumite restrictii, cooperarea cu firma chineza pentru elemente din afara infrastructurii centrale.

Compania Huawei, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume, este monitorizata atent in Occident din cauza relatiilor cu institutiile guvernamentale din China. Statele Unite acuza ca echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activitati de spionaj. ...citeste mai departe despre "SUA strica relatiile cu tarile aliate care utilizeaza echipamente Huawei" pe Ziare.com

#Trump SUA relatii aliati Huawei , #Stiri International