SUA sustin Turcia cu avioane de vanatoare F-16 in "lupta impotriva Statului Islamic"

Duminica, 09 August 2015, ora 18:43
1254 citiri
SUA sustin Turcia cu avioane de vanatoare F-16 in "lupta impotriva Statului Islamic"
Foto: US Mission to NATO/Twitter

Statele Unite ale Americii (SUA) au desfasurat duminica sase avioane de vanatoare F-16 la baza Incirlik (sudul Turciei), "in sustinerea luptei impotriva gruparii Statul Islamic", a anuntat misiunea americana in cadrul NATO pe contul sau Twitter.

400 de morti dupa raidurile aeriene turce impotriva insurgentilor kurzi

Este pentru prima data dupa infiintarea coalitiei internationale ce bombardeaza aceasta grupare jihadista in Irak si Siria, in urma cu un an, cand SUA vor putea face sa decoleze avioane de vanatoare de la aceasta baza strategica, datorita unui acord semnat cu Turcia la sfarsitul lui iulie, arata AFP.

In asteptarea posibilitatii de a desfasura aici avioane de vanatoare, SUA au lansat de la baza Incirlik drone, pentru a efectua lovituri aeriene impotriva pozitiilor Statului Islamic.

O sursa de informatie turca a confirmat pentru AFP "sosirea, zilele acestea, a sase avioane americane, primele din cadrul unei operatiuni de desfasurare" a carei componenta nu a fost ...citeste mai departe despre "SUA sustin Turcia cu avioane de vanatoare F-16 in "lupta impotriva Statului Islamic"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SUA avioane F 16 Turcia, #avioane vanatoare Turcia, #Turcia bombardament Statul Islamic , #Stiri International