SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa: Ce raspuns au primit

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 17:11
1067 citiri
SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa: Ce raspuns au primit
Foto: Twitter/Philip Hammond

In contextul tensiunilor cu Rusia, Marea Britanie ar putea accepta ca Statele Unite sa amplaseze pe teritoriul ei rachete de croaziera, a declarat duminica pentru postul BBC ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

El a subliniat ca exista "semne ingrijoratoare" cu privire la intensificarea activitatii militare a Rusiei in estul separatist al Ucraine, astfel ca Marea Britanie va examina avantajele si dezavantajele gazduirii unor sisteme americane de rachete cu raza medie de actiune.

SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa si Asia. In vizor, obiective din Rusia

Seful diplomatiei britanice a afirmat totodata ca nu exista "indicii clare" cu privire la un atac iminent al Rusiei impotriva Ucrainei, dar a apreciat ca presedintele Vladimir Putin isi "mentine toate optiunile deschise".

"El (Putin, n.red.) nu a exclus optiunea militara, drept urmare, in discutiile care vor avea loc la summitul G7 si la Consiliul European cu privire la prelungirea sanctiunilor, va ...citeste mai departe despre "SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa: Ce raspuns au primit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Philip Hammond Marea Britanie rachete SUA, #Marea Britanie rachete nucleare SUA , #Stiri International