SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa si Asia. In vizor, obiective din Rusia

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 14:10
1033 citiri
SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa si Asia. In vizor, obiective din Rusia
Foto: defense.gov

Pentagonul analizeaza "in mod activ" posibilitatea de a folosi arme nucleare impotriva unor obiective din Rusia, tara acuzata ca nu respecta Tratatul INF, Moscova anuntand ca urmareste cu atentie informatiile despre planul SUA de instalare a unor rachete nucleare in Europa si in Asia.

Administratia Barack Obama analizeaza un plan care prevede instalarea de rachete nucleare in Europa si Asia pentru a putea distruge tinte nucleare pe teritoriul Rusiei.

Mai precis, potrivit agentiei Associated Press, Pentagonul analizeaza "in mod activ" posibilitatea folosirii armelor nucleare impotriva unor tinte militare din Rusia, ca reactie la presupusa incalcare de catre Moscova a Tratatului Fortelor Nucleare Intermediare (INF), semnat in anul 1987.

Rusia respinge acuzatiile privind incalcarea INF prin testarea unor rachete de croaziera care au raza de actiune intre 500 si 1.000 de kilometri. Associated Press citeaza un fragment neclasificat al unui raport elaborat de generalul Martin ...citeste mai departe despre "SUA vor sa instaleze rachete nucleare in Europa si Asia. In vizor, obiective din Rusia" pe Ziare.com

#SUA strategie nucleara Rusia, #SUA rachete nucleare Europa Asia , #Stiri International