Submarin supersonic al Chinei: 100 de minute de la Shanghai la San Francisco

Luni, 25 August 2014, ora 10:52
1110 citiri
Submarin supersonic al Chinei: 100 de minute de la Shanghai la San Francisco
Foto: scmp

China este pregatita pentru a construi un submarin supersonic din urmatoarea generatie, care ar putea revolutiona tehnologia secolului al XXI-lea. Submersibilul ar putea calatori doar in 100 de minute de la Shanghai la San Francisco, in Statele Unite.

Noua tehnologie este realizata de o echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Tehnologie Harbin si este conceputa pentru un submarin sau o torpila care sa se deplaseze sub apa cu viteze extrem de mari, potrivit Souht China Morning Post.

Apa produce mai multa frecare decat un obiect care zboara prin aer, ceea ce inseamna ca submarinele conventionale nu pot atinge viteze la fel de mari ca avioanele.

Cu toate acestea, in timpul Razboiului Rece, armata sovietica a dezvoltat o tehnologie numita supercavitatie.

O torpila sovietica de tip supercavitatie numita Shakval a fost capabila sa atinga o viteza de 370 de ...citeste mai departe despre "Submarin supersonic al Chinei: 100 de minute de la Shanghai la San Francisco" pe Ziare.com

#submarin supersonic construit China, #submarin noua generatie China, #sumarinul supersonic viitorului China , #Stiri International