Suedia majoreaza varsta minima de pensionare. Masura este impusa de cresterea sperantei de viata

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 11:17
1381 citiri

Autoritatile de la Stockholm au decis sa majoreze varsta minima de pensionare de la 61 la 64 de ani. Hotararea care va intra in vigoare in anul 2026 a fost luata dupa ce ultimele studii au aratat o crestere semnificativa a duratei medii de viata.

Suedezii traiesc in prezent cu aproape 2,5 ani mai mult fata de acum 20 de ani cand a fost conceput actualul sistem de pensii.

Modificarea legislatiei, care nu va avea nici un impact negativ asupra finantelor publice, a fost convenita de coalitia minoritara formata din Partidul Social-Democrat si Partidul Verzilor aflata la putere impreuna cu partidele de opozitie.

"Cele mai recente date sunt pozitive, dar asta inseamna ca pensiile trebuie sa dureze mai mult pana la ele. Pentru a mentine un nivel bun si sustenabil al pensiilor, oamenii trebuie sa munceasca mai mult", se arata intr-un comunicat al partidelor.

In Suedia, varsta minima de pensionare este egala pentru femei si barbati, iar speranta medie de viata este de 84 de ani la femei si de 80,3 ani in cazul barbatilor. In Romania, varsta de pensionare este 63 de ani pentru femei si de 65 de ani la barbati. Speranta de viata este de 78,91 ani in cazul femeilor si de 72 ani la barbati. ...citeste mai departe despre "Suedia majoreaza varsta minima de pensionare. Masura este impusa de cresterea sperantei de viata" pe Ziare.com

#varsta de pensionare , #Stiri International