Sufletele ratacite pe Marea Neagra: Soarta imigrantilor care patrund ilegal in Romania

Vineri, 22 Mai 2015, ora 08:29
970 citiri
Sufletele ratacite pe Marea Neagra: Soarta imigrantilor care patrund ilegal in Romania

Daca multi romani cred ca traiul in aceasta tara este mai degraba o povara, exista oameni care vad in Romania o salvare si sunt disperati sa ajunga aici. Vorbim despre imigrantii care isi pun viata in pericol incercand sa ajunga aici pe Marea Neagra, in ambarcatiuni improvizate si supraaglomerate.

Sunt oameni din tari lovite de razboi sau conflicte teroriste, unde nu-i protejeaza nimeni. Acesti imigranti patrund ilegal in tara noastra si sunt disperati sa obtina azil, pentru a nu fi nevoiti sa se intoarca in locul din care au plecat tocmai pentru ca nu se simteau in siguranta.

In primele patru luni ale anului 2015, 69 de astfel de imigranti au solicitat o forma de protectie in Romania, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI).

Legislatia in vigoare prevede ca "o persoana este considerata solicitant de azil din momentul manifestarii de vointa, exprimata in scris sau verbal, in fata autoritatilor competente, din care sa rezulte ca acesta solicita protectia statului ...citeste mai departe despre "Sufletele ratacite pe Marea Neagra: Soarta imigrantilor care patrund ilegal in Romania" pe Ziare.com

#imigranti azil Romania, #refugiati azil Romania, #imigranti Marea Neagra Romania , #Stiri International