Suma fabuloasa pe care o cere Statul Islamic pentru eliberarea crestinilor: De unde spera sa ia banii

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 13:47
988 citiri
Suma fabuloasa pe care o cere Statul Islamic pentru eliberarea crestinilor: De unde spera sa ia banii
Foto: Syrian Free Press

Jihadistii de la Statul Islamic cer o rascumparare de 30 de milioane de dolari pentru eliberarea a sute de crestini tinuti ostatici in Siria, potrivit unui oficial al minoritatii crestine asiriene din aceasta tara.

In timpul negocierilor dintre teroristii ISIL si membri ai conducerii asiriene pentru eliberarea celor 250-300 de crestini rapiti in februarie, jihadistii au cerut 100.000 de dolari pe persoana, a precizat sursa citata de Fox News.

Musulmanii suniti din Siria reprezinta o a treia parte in cadrul negocierilor si intermediaza discutiile dintre extremistii Statului Islamic si asirieni.

"Ei (membrii ISIL - n.red.) stiu ca nu avem de unde sa scoatem aceasta suma, asa ca spera ca alte grupuri sau tari sa ofere banii", a declarat oficialul asirian.

Viata de crestin in Statul Islamic - vezi cele sapte reguli pentru un Craciun lipsit de teroare

Pana acum, 23 de ostatici crestini au fost eliberati, insa restul au ramas in custodia Statului Islamic, dupa ce au fost ...citeste mai departe despre "Suma fabuloasa pe care o cere Statul Islamic pentru eliberarea crestinilor: De unde spera sa ia banii" pe Ziare.com

#Statul Islamic rascumparare crestini, #Statul Islamic eliberare crestini, #Statul Islamic crestini bani , #Stiri International