Summit crucial la Bruxelles: David Cameron, fata in fata cu liderii UE dupa votul pentru Brexit

Marti, 28 Iunie 2016, ora 08:44
989 citiri

Premierul David Cameron se va intalni cu liderii europeni in cadrul primei zile a summit-ului UE, dupa ce britanicii au votat in favoarea iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Acesta va fi primul summit la care reprezentantii britanici nu vor participa la discutii. David Cameron va participa doar la o cina de lucru cu liderii europeni, dupa o intalnire cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Insa premierul britanic demisionar nu va fi prezent si la discutiile liderilor celor 27 de state membre, cu privire la gestionarea crizei generate de iesirea Marii Britanii din UE. Cameron are doar responsabilitatea de a-i informa pe omologii europeni cu privire la rezultatele referendumului, dupa care se va intoarce la Londra, scrie BBC.

Intre timp, Angela Merkel, Matteo Renzi si Francois Hollande au confirmat ca nu vor exista discutii formale sau informale cu privire la iesirea Marii Britanii din UE, inainte ca ...citeste mai departe despre "Summit crucial la Bruxelles: David Cameron, fata in fata cu liderii UE dupa votul pentru Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#David Cameron summit Bruxelles Brexit, #iesire Marea Britanie UE summit , #Stiri International