Summit franco-german pe tema viitorului Europei, duminica, la Strasbourg

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 13:08
1196 citiri
Summit franco-german pe tema viitorului Europei, duminica, la Strasbourg
Foto: booknode.com

Presedintele francez, François Hollande, a anuntat luni ca se va intalni, duminica, la Strasbourg in cadrul unui summit cu cancelarul german Angela Merkel, pentru "a discuta despre viitorul Europei".

"Ma voi intalni cu doamna Merkel duminica (...) si vom discuta despre viitorul Europei, despre relatia franco-germana", a declarat el pentru postul de radio France Inter, informeaza Mediafax.

Intalnirea va avea loc la "initiativa presedintelui (social-democrat) al Parlamentului European Martin Schulz care este german dar si francofon si francofil", a precizat el.

Vorbind despre prioritatile economice diferite ale celor doi lideri, presedintele a subliniat ca "de doi ani si jumatate are relatii sincere si directe cu Merkel si colaboreaza" cu aceasta.

"Le spunem lucrurilor pe nume. Nu aveam aceleasi sensibilitati, dar avem aceeasi miza, acelasi interes: sa facem Europa mai puternica, mai solidara in alegerile sale si mai activa in politici de crestere" economica, a declarat el.

"Ce asteapta ea - o spune de destule ori - este ca o tara ca Franta sa poata fi competitiva". Franta asteapta "ca o tara ca Germania sa poata fi mai implicata in relansarea economica", a subliniat Hollande. "Incercam sa gasim o convergenta", a rezumat el.

"Eu si doamna Merkel ne-am apropiat mult cu ocazia crizei ucrainene", a subliniat François Hollande.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit franco german, #Francois Hollande intalnire Angela Merkel , #Stiri International