Summit G20: Germania si Marea Britanie cer o mai buna impozitare a multinationalelor

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 08:36
1461 citiri
Summit G20: Germania si Marea Britanie cer o mai buna impozitare a multinationalelor
Summit G20

Germania si Marea Britanie au lansat un apel luni, la reuniunea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din statele G20, la intarirea cooperarii in materie de impozitare a marilor companii multinationale, transmite AFP.

"Ministrul german de finante Wolfgang Schaeuble si ministrul britanic de finante George Osborne au chemat la o cooperare internationala concertata pentru intarirea normelor internationale de fiscalitate a intreprinderilor", se arata intr-un comunicat dat publicitatii la Ciudad de Mexico.

Cei doi responsabili s-au declarat favorabili unor regimuri fiscale "atractive" pentru venirea concernelor multinationale, "dar doresc si ca multinationalele sa plateasca aceste impozite".

Potrivit celor doi oficiali, modificarile in practicile comerciale, cum ar fi dezvoltarea e-commerce, "permit anumitor companii multinationale sa scape impozitarii profiturilor lor in jurisdictiile unde acestea sunt generate, minimizand astfel platile catre fisc in raport cu firme mai mici si mai putin internationale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozitare companii multinationale, #summit G20 propuneri, #masuri fiscale , #Stiri International