Summit NATO: Liderii statelor membre vor sa demonstreze unitatea lor in fata Rusiei tot mai agresive

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 09:34
892 citiri
Summit NATO: Liderii statelor membre vor sa demonstreze unitatea lor in fata Rusiei tot mai agresive
Foto: Ziare.com

Liderii NATO se reunesc, vineri, la Varsovia, pentru un summit menit sa demonstreze unitatea lor in fata unei Rusii tot mai agresive.

Evenimentul are loc in conditiile in care multi analisti vorbesc de o slabire a Occidentului, dupa ce Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, relateaza Reuters.

Citeste si despre cum poate iesi Marea Britanie si din NATO

Presedintele american Barack Obama, care ia parte la ultimul summit al aliantei occidentale inainte de expirarea mandatului sau, in ianuarie, le va cere aliatilor europeni sa dea dovada in continuare de fermitate fata de decizia Rusiei de a anexa Crimeea si de a-i sustine pe rebelii rusofoni din estul tarii.

Cele 28 de state membre NATO vor aproba oficial desfasurarea a patru batalioane, formate din 3.000 pana la 4.000 de militari, in tarile baltice si in estul Poloniei, pentru a linisti aceste state si a dovedi ca Alianta este pregatita sa isi apere toti membrii.

"Acesta este un moment definitoriu ...citeste mai departe despre "Summit NATO: Liderii statelor membre vor sa demonstreze unitatea lor in fata Rusiei tot mai agresive" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit NATO Varsovia, #reuniune lideri NATO Varsovia, #Summit NATO , #Stiri International