Summit UE despre pericolele erei digitale. Premierul UK nominalizeaza Rusia ca principala amenintare

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 08:45
868 citiri
Summit UE despre pericolele erei digitale. Premierul UK nominalizeaza Rusia ca principala amenintare
Foto: Arhiva Ziare.com

Europa se confrunta cu intensificarea unor amenintari precum terorismul, infractionalitata cibernetica, imigratia si "agresiunea rusa", afirma premierul britanic Theresa May intr-un comunicat emis cu ocazia summit-ului UE privind tehnologiile digitale, care are loc vineri in Estonia.

"De la terorism la infractionalitate cibernetica, migratie ilegala si agresiunea rusa, amenintarile pe care noi, europenii, le infruntam au crescut in complexitate si dimensiune. Acum, mai mult decat oricand, este in interesul tuturor sa le confruntam impreuna", se afirma in comunicatul citat de agentia de stiri Tass.

Citeste si Partidele din Marea Britanie cer serviciilor sa le apere de hackerii rusi

"Cu cel mai mare buget al apararii din Europa, o retea diplomatica extinsa, servicii de impunere a legii, informatii si securitate de top, si pozitia noastra in inima NATO, rolul Marii Britanii in apararea Europei nu a fost niciodata mai vital", a adaugat May.

Premierul a mai precizat ca Londra va continua sa fie un participant activ la activitatile NATO si dupa iesirea din Uniunea Europeana.

Theresa May, alaturi de presedintele francez Emmanuel Macron si premierul eston Juri Ratas, urmeaza sa viziteze baza NATO de la Tapa, Estonia, unde se afla 800 de militari britanici, dar si trupe franceze, estone si daneze.

Sefa Guvernului de la Londra a mai adaugat ca Marea Britanie isi doreste sa dezvolte "un parteneriat de securitate nou, indraznet, cu UE" dupa Brexit.

Presedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la reuniunea informala a Consiliului European pe teme digitale, care va avea loc la Tallinn si la care vor fi discutate initiativele de inovare digitala care ar permite Uniunii Europene sa faca fata evolutiilor tehnologice si sa devina un lider la nivel global in domeniul digital in urmatorii ani.

Amintim ca recent Rusia a pus economia digitala pe lista de obiective strategice ...citeste mai departe despre "Summit UE despre pericolele erei digitale. Premierul UK nominalizeaza Rusia ca principala amenintare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#May amenintare Rusia hackeri , #Stiri International