Summitul G20 sau Trump vs restul lumii. Angela Merkel cere unitate: Putem realiza mai mult impreuna

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 23:31
947 citiri
Summitul G20 sau Trump vs restul lumii. Angela Merkel cere unitate: Putem realiza mai mult impreuna
Foto: Facebook/Casa Alba

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat sambata ca summitul G-20 de la Hamburg arata necesitatea cooperarii internationale.

"Putem realiza mai mult impreuna decat actionand de unul singur", a declarat Merkel intr-o conferinta de presa la incheierea summitului G-20.

Cu aceasta ocazie, sefa guvernul german si-a exprimat satisfactia in legatura cu faptul ca 19 lideri din G-20 au cazut de acord asupra aplicarii rapide a Acordului de la Paris privind climatul, in pofida deciziei SUA de a se retrage din acord. Ea s-a declarat multumita si de faptul ca cei 19 lideri cred ca Acordul de la Paris este ireversibil.

In cadrul conferintei sale de presa, Merkel a condamnat protestele violente care au avut loc in timpul desfasurarii summitului, precizand ca nu exista "nici cea mai mica justificare" pentru astfel de manifestari.

Potrivit declaratiilor sale, guvernul german ia in considerare posibilitatea de a le acorda asistenta, cat mai rapid si cu cat mai putina birocratie, celor care au avut de suferit din cauza violentelor.

Cancelarul german a aparat decizia guvernului sau de a organiza summitul G-20 la Hamburg, spunand ca orasul a fost ales datorita capacitatilor sale de cazare hoteliera.

Conform politiei, circa 56.000 de protestatari au iesit din nou sambata pe strazile orasului Hamburg, in timp ce organizatorii se asteapta la aproximativ 86.000 de persoane.

Trump, izolat in timpul discutiilor pe clima

Liderii marilor puteri mondiale i-au facut concesii presedintelui american Donald Trump in legatura cu subiectele foarte sensibile referitoare la climat si comert, in speranta de a-l mentine in cadrul G-20, relateaza AFP.

Declaratia finala adoptata dupa doua zile de summit poarta marca unor controverse intre noua administratie americana si restul lumii.

Referitor la climat, G-20 a luat act de retragerea SUA din Acordul de la Paris privind combaterea incalzirii climatice, si de izolarea tarii in aceasta chestiune: toate celelalte tari considera, in textul declaratiei, ca acest acord este "ireversibil".

In acelasi timp, SUA lui Donald Trump obtin un cec in alb din partea G-20 pentru a duce o politica divergenta. In textul declaratiei, spun ca vor ajuta alte tari din lume "sa aiba acces si sa utilizeze energii fosile".

Aceasta este o politica larg contrara obiectivului ONU privind o economie cu mai putin carbon, chiar daca este precizat de catre G-20 ca aceste energii fosile vor fi utilizate intr-un mod "mai curat".

Concret, est ...citeste mai departe despre "Summitul G20 sau Trump vs restul lumii. Angela Merkel cere unitate: Putem realiza mai mult impreuna" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump G20 acord Paros clima, #Trump G20 comert protectionism , #Stiri International