Supraveghere in masa: Britanicii sunt urmariti si cand plimba cainii sau hranesc porumbeii

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 11:48
2696 citiri
Supraveghere in masa: Britanicii sunt urmariti si cand plimba cainii sau hranesc porumbeii
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile locale din Marea Britanie par sa abuzeze de cadrul legal care permite monitorizarea persoanelor cu ajutorul camerelor de supraveghere sau inregistrarilor telefonice, dezvaluie presa din UK.

"Spionarea publicului ar trebui sa fie o masura speciala, nu una de zi cu zi", comenteaza Liberal Democratii, care au cerut informatii de la autoritatile locale, scrie The Guardian.

Rezultatele arata ca, in ultimii 5 ani, doua treimi dintre cele 283 de autoritati locale care au raspuns la solicitare au obtinut de la consiliile locale autorizatiile necesare pentru a urmari cetatenii, orele de supraveghere acoperind in total peste 55.000 de zile.

Activitatile s-au desfasurat fie cu ajutorul dispozitivelor de interceptare, fie cu camere video sau prin intermediul unor detectivi privati.

Unul dintre cele mai surprinzatoare exemple este cel al unui consiliu local care a avizat monitorizarea cainilor care latra sau al altui consiliu care a vrut sa afle cine se face vinovat de ...citeste mai departe despre "Supraveghere in masa: Britanicii sunt urmariti si cand plimba cainii sau hranesc porumbeii" pe Ziare.com

#cetateni supravegheati Marea Britanie , #Stiri International