Surpriza de proportii la alegerile din Turcia: In ciuda tuturor sondajelor, Erdogan invinge

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 07:50
942 citiri
Surpriza de proportii la alegerile din Turcia: In ciuda tuturor sondajelor, Erdogan invinge
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat rezultatul alegerilor legislative de duminica, in urma carora Partidul Justitiei si Dezvoltari (AKP, islamo-conservator) a recastigat majoritatea absoluta in Parlament, apreciind ca votantii s-au pronuntat "in favoarea unitatii si integritatii" tarii.

"Poporul nostru a exprimat cu claritate in alegerile de la 1 noiembrie ca prefera serviciul si proiectele in locul polemicii", a declarat presedintele intr-un comunicat, in prima sa reactie la rezultatele scrutinului anticipat de duminica, care a readus, contrar tuturor sondajelor preelectorale si previziunilor, majoritatea absoluta pierduta de partidul lui Erdogan in luna iunie, relateaza AFP si DPA.

Alegatorii "au facut dovada unei vointe puternice in favoarea unitatii si integritatii" Turciei, a adaugat el, apreciind si ca "rezultatul alegerilor a transmis un mesaj important pentru PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan). Opresiunea si varsarea de sange nu pot coexista cu ...citeste mai departe despre "Surpriza de proportii la alegerile din Turcia: In ciuda tuturor sondajelor, Erdogan invinge" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri Turcia Erdogan, #rezultate alegeri Turcia , #Stiri International