Surpriza: Deodata Ucraina iubeste NATO. De unde provine brusca schimbare la vecinii nostri

Sambata, 15 August 2015, ora 07:42
867 citiri
Surpriza: Deodata Ucraina iubeste NATO. De unde provine brusca schimbare la vecinii nostri
Foto: Ziare.com

Pentru prima oara in istoria sa post-sovietica, majoritatea locuitorilor Ucrainei e de acord ca tara sa se alature NATO, dupa ce, la summit-ul de la Bucuresti, din 2008, Kievului i-a fost negat accesul in alianta militara nord-atlantica.

Schimbarea drastica de atitudine marcheaza o transformare profunda a viziunii ucrainenilor fata de alianta militara, chiar daca reprezinta o provocare reala pentru clasa politica infantila a tarii, comenteaza Ievghen Vorobiov, pentru Foreign Policy.

Porosenko: Rusia are la granita cu Ucraina un numar record de trupe

Un sondaj recent din Ucraina tine capul de afis cu rezultatele sale: 64 la suta dintre respondenti spun ca ar vota pentru o aderare la NATO, in cazul unui referendum ipotetic, si doar 28% s-ar opune.

Acest rezultat marcheaza o schimbare majora si rapida a perceptiei ucrainenilor privind securitatea europeana. In anul 2009, doar 21 la suta dintre cei care au raspuns unui sondaj similar erau in favoarea unei aderari la NATO, iar ...citeste mai departe despre "Surpriza: Deodata Ucraina iubeste NATO. De unde provine brusca schimbare la vecinii nostri" pe Ziare.com

#Ucraina aderare NATO, #Ucraina Rusia NATO , #Stiri International