Suspect de terorism arestat la Rotterdam: Avea un Kalasnikov si voia sa faca atentate

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 08:00
956 citiri
Suspect de terorism arestat la Rotterdam: Avea un Kalasnikov si voia sa faca atentate
Foto: om.nl

Un suspect avand asupra sa un pistol-mitraliera Kalasnikov AK-47 a fost arestat vineri in orasul olandez Rotterdam, relateaza AFP si Reuters.

Potrivit dutchnews.nl, procurorii olandezi au declarat ca suspectul este un barbat in varsta de circa 30 de ani, care intentiona sa comita un atac terorist.

Suspectul a comparut vineri in fata unui tribunal din Rotterdam si a fost plasat in arest preventiv pentru doua saptamani.

Unitatea antiterorista a politiei olandeze (DSI) a perchezitionat apartamentul barbatului dupa primirea unor informatii in aceasta privinta de la serviciile de securitate olandeze (AIVD).

In locuinta sa au fost gasite doua incarcatoare pline pentru pistolul-mitraliera AK-47, o pictura de mari dimensiuni a drapelului folosit de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) si patru cutii cu petarde cu putere exploziva ridicata. De asemenea, conform RTL, au mai fost descoperite mai multe telefoane mobile si suma de 1.600 de euro.

"Individul este banuit de pregatirea ...citeste mai departe despre "Suspect de terorism arestat la Rotterdam: Avea un Kalasnikov si voia sa faca atentate" pe Ziare.com

#suspect terorism Olanda, #antitero Olanda , #Stiri International