Suspectele in cazul uciderii lui Kim Jong-Nam au fost puse sub acuzare. Risca pedeapsa cu moartea prin spanzurare

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 08:17
914 citiri

Doua femei au fost puse sub acuzare de justitia din Malaezia pentru asasinarea la Kuala Lumpur a lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg cazut in dizgratie al liderului Coreii de Nord.

Siti Aisyah, o indoneziana de 25 de ani, si Doan Thi Huong, o vietnameza de 28 de ani, au fost inculpate amandoua pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam, care a murit la 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur din cauza unui agent neurotoxic puternic, transmite AFP.

Cele doua suspecte, cu catuse la maini si imbracate in tricouri, au sosit la tribunal sub o escorta numeroasa. In cazul condamnarii, ele risca pedeapsa cu moartea prin spanzurare.

Anchetatorii le acuza ca au dat cu VX, un agent neurotoxic clasat ca arma de distrugere in masa, pe fata victimei.

Pe imaginile camerelor de supraveghere video care au ajuns la presa, se poate vedea cum Kim Jong-Nam este abordat din spate de doua femei dintre care una este posibil sa il stropeasca pe fata. Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un a fost dus apoi la clinica aeroportului inainte de a deceda in timp ce era transferat la spital.

Cele doua femei sustin ca au fost inselate si ca au crezut ca participa la farsa. Politia malaeziana a dat insa asigurari ca ele stiau ce faceau.

VX este o versiune mai letala a gazului sarin, incolora, inodora si extrem de toxica. Autoritatile malaeziene au declarat ca Kim Jong-Nam a avut o moarte "rapida si foarte dureroasa".

Audierea la tribunalul situat la periferia capitalei Kuala Lumpur a durat mai putin de 20 de minute. Peste o suta de politisti puternic inarmati si purtand cagule au pazit usile de acces. Procesul suspectelor ca incepe abia peste cateva luni.

De la inceputul acestei afaceri demne de un roman de spionaj, Coreea de Sud a acuzat Nordul comunist, citand un "ordin permanent" al liderului Kim Jong-Un pentru eliminarea fratelui sau vitreg, critic al unui regim dintre cele mai ermetice din lume.

Phenianul a trimis in Malaezia un diplomat cu rang inalt pentru a incerca sa recupereze corpul lui Kim Jong-Nam, pe care inca nu la identificat oficial ca fiind victima. Totodata, autoritatile nord-coreene au respins concluziile autopsiei. ...citeste mai departe despre "Suspectele in cazul uciderii lui Kim Jong-Nam au fost puse sub acuzare. Risca pedeapsa cu moartea prin spanzurare" pe Ziare.com

#Kim Jong Nam ucis, #frate Kim Jong Un ucis , #Stiri International