Suspectele in cazul uciderii lui Kim Jong-Nam vor fi puse sub acuzare. Risca pedeapsa cu moartea

Marti, 28 Februarie 2017, ora 09:49
833 citiri

Procurorii malaezieni care ancheteaza asasinarea fratelui lui Kim Jong-un le vor pune miercuri sub acuzare pe cele doua suspecte aflate in custodia Politiei inca din ziua comiterii crimei, a anuntat marti procurorul general.

Kim Jong-Nam, fratele vitreg aflat in exil al liderului de la Phenian, a fost asasinat in data de 13 februarie pe aeroportul din capitala Malaeziei, dupa ce doua femei l-au atacat cu un agent neurotoxic extrem de puternic pe care i l-au aruncat in fata, aminteste Reuters.

Cele doua suspecte provin din Indonezia si Vietnam. Procurorul general al Malaeziei, Mohamed Apandi Ali, a declarat ca Doan Thi Huong, de 29 de ani, si Siti Aishah, de 25 de ani, vor fi puse oficial sub acuzare si, daca vor fi gasite vinovate la finalul procesului, risca pedeapsa cu moartea.

Ele vor aparea miercuri in fata completului de judecata. In timpul anchetei, ambele suspecte au negat ca ar face parte dintr-un complot criminal.

Suspecta de origine indoneziana a declarat ca a fost abordata pe aeroport de persoane care i-au propus sa ia parte la ceea ce i-a fost prezentata drept o farsa TV si i-au dat bani ca sa o convinga sa participe.

Femeia a mai spus ca atunci cand persoanele necunoscute i-au dat flaconul cu substanta otravitoare i-au spus ca este ulei pentru ingrijirea pielii bebelusilor si i-au cerut sa ii arunce lichidul in fata victimei.

Oficiali din Coreea de Sud cred ca asasinatul a fost comis de agenti ai Coreii de Nord, iar Malaezia a identificat opt suspecti nord-coreeni banuiti de implicare in uciderea lui Kim Jong-Nam.

Fratele lui Kim Jong Un a avut parte de o moarte "oribil de dureroasa", spun expertii

Fratele lui Kim Jong Un a murit in 20 de minute - rezultatele autopsiei

Viata trista a lui Kim Jong Nam, fratele asasinat al dictatorului din Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Suspectele in cazul uciderii lui Kim Jong-Nam vor fi puse sub acuzare. Risca pedeapsa cu moartea" pe Ziare.com

#suspecti asasinat frate presedinte Coreea Nord, #suspecte asasinat frate Kim pedeapsa, #suspecti asasinat frate Kim Jong pedeapsa , #Stiri International