Sute de mii de oameni au iesit in strada la Istanbul intr-un miting organizat de Erdogan impreuna cu Opozitia

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 23:12
634 citiri

Sute de mii de oameni au invadat duminica Piata Taksim din Istanbul pentru a-si exprima dezacordul fata de tentativa de lovitura de stat de pe 15 iulie, dar si ingrijorarea fata de riposta violenta a regimului lui Erdogan si sprijinul pentru statul laic.

In momentul in care incepea manifestatia pentru democratie - la apelul principalului partid de opozitie -, Amnesty International anunta ca a cules "probe credibile" care atesta aplicarea torturii si chiar violarea unor persoane plasate in detentie in Turcia in urma puciului esuat, informeaza News.ro.

Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat si laic) a convocat acest miting. Opozitiei i s-a alaturat Partidul Justitiei si Dreptatii (AKP, islamo-conservator) al presedintelui Recep Tayyip Erdogan, ai carui sustinatori ies cu zecile de mii in strada in fiecare seara.

Insa, in marea de steaguri rosii turcesti, agitate in Piata Taksim, dominau portretele lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele Republicii si figura tutelara ...citeste mai departe despre "Sute de mii de oameni au iesit in strada la Istanbul intr-un miting organizat de Erdogan impreuna cu Opozitia" pe Ziare.com

#miting Istanbul democratie, #demonstratie Turcia democratie , #Stiri International