Syriza - grecii au cumparat o iluzie periculoasa

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 08:24
1076 citiri
Syriza - grecii au cumparat o iluzie periculoasa
Foto: Facebok/Alexis Tsipras

Victoria extremei stanga Syriza in Grecia, deloc surprinzatoare, este foarte ingrijoratoare din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, vedem cum un popor ajuns intr-o situatie limita nu reuseste sa isi invete lectiile istorice si este dispus sa "cumpere" o iluzie politica al carei rezultat ar fi exact revenirea la situatia care a provocat dezastrul. Grecia a ajuns in pragul falimentului nu pentru ca a fost furata de strainii cei ticalosi, ci pentru ca s-a furat pe sine cat de mult a putut.

Guvernele Greciei, de stanga si de dreapta in egala masura, nu au facut pana la declansarea crizei decat sa adanceasca populist niste dezechilibre letale pentru economia elena. Bugetarii primeau cate 14 salarii pe an, pensionarii cate 14 pensii pe an, cifrele bugetare erau modificate din pix fara nicio rezerva.

Tot ce insemna raportare catre stat in vederea decontarii era ultraumflat. Robinetele erau larg deschise, ca sa nu mai vorbim despre evaziune.

Imi aduc aminte ca in Grecia, ...citeste mai departe despre "Syriza - grecii au cumparat o iluzie periculoasa" pe Ziare.com

#alegeri Grecia Syriza, #alageri Grecia austeritate , #Stiri International