Tablou de Titian, vandut la pret record

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 22:56
1850 citiri
Tablou de Titian, vandut la pret record

Un tablou de Titian a fost adjudecat, joi, la New York, pentru suma de 16,8 milioane de dolari, de un colectionar european, stabilind astfel un nou record mondial pentru operele acestui pictor renascentist, au anuntat reprezentantii casei Sotheby's, potrivit Mediafax.

Tabloul "Sacra Conversazione" (Madonna con il Bambino e i santi Luca e Caterina d'Alessandria), pictat de maestrul italian in jurul anului 1560, era evaluat la o suma cuprinsa intre 15 si 20 de milioane de dolari.

Pictura nu a mai fost expusa in public in ultimii 30 de ani. Precedentul record pentru un tablou de Titian, al carui nume real era Tiziano Vecelli, a fost stabilit in 1991, in cadrul unei licitatii organizate de casa Christie's la Londra, cand tabloul "Venus si Adonis" a fost vandut pentru 13,6 milioane de dolari.

Licitatia de joi a adus casei Sotheby's incasari totale de 78,6 milioane de dolari, depasind cu mult estimarile specialistilor.

Titian (1488/1490 - 1576) a fost unul dintre cei mai importanti membri ai scolii de pictura venetiene din secolul al XVI-lea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablou de titian, #tablou vandut la pret record, #record, #licitatie sotheby's , #Stiri International