Taifun in Filipine: Comisia Europeana anunta acordarea unui ajutor de urgenta de 3 milioane de euro

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 13:39
955 citiri
Taifun in Filipine: Comisia Europeana anunta acordarea unui ajutor de urgenta de 3 milioane de euro

Comisia Europeana (CE) va acorda Filipinelor suma de 3 milioane de euro pentru a ajuta statul asiatic sa faca fata ravagiilor provocate de taifunul Haiyan.

Aceste fonduri "vor acoperi necesitatile cele mai urgente in zonele cele mai afectate" de taifun, din centrul arhipelagului filipinez, , a anuntat duminica Executivul Comunitar intr-un comunicat citat de AFP.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus de sambata acordarea unui ajutor de urgenta autoritatilor de la Manila, iar comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, si-a exprimat "profunda tristete" pentru victimele catastrofei.

Autoritatile filipineze au indicat ca peste 10.000 de oameni si-au pierdut viata din cauza taifunului si alte 2000 de persoane sunt date disparute.

Experti umanitari ai Comisiei Europene se afla in teren si urmaresc situatia in permanenta pentru a evalua necesitatile, se mentioneaza in comunicatul de la Bruxelles.

Filipinele, care sunt deosebit de expuse la catastrofe naturale - seisme si furtuni-, au primit deja in acest an circa 13 milioane de euro ca ajutor umanitar, potrivit biroului Kristalinei Georgieva.

#taifun Filipine, #Filipine ajutor CE, #Filipine bani CE, #Filipine taifun , #Stiri International