Tancurile Turciei au eliberat un oras din mainile Statului islamic

Joi, 25 August 2016, ora 09:46
710 citiri
Tancurile Turciei au eliberat un oras din mainile Statului islamic
Foto: Google+/Turk Silahli Kuvvetleri

Sute de rebeli sirieni, sustinuti de armata turca cu tancuri si avioane, au cucerit miercuri localitatea Jarablos, iar jihadistii gruparii Statul Islamic s-au retras din acest oras situat la frontiera dintre Siria si Turcia.

Anuntul a fost facut de un comandant al unei grupari rebele siriene, iar informatia a fost ulterior confirmata si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

Un reprezentant al altei grupari rebele siriene a declarat ca jihadistii s-au retras in directia orasului Al-Bab, la sud-vest de Jarablos.

Rapiditatea cuceririi acestei localitati a uimit expertii, in conditiile in care capturarea de catre kurzi a localitatilor controlate de Statul Islamic in nordul Siriei, precum Kobane sau Manbej, a necesitat lupte indelungate.

Armata turca, sustinuta de forte ale coalitiei antijihadiste internationale, a lansat in zorii zilei de miercuri o ofensiva fulger la Jarablos.

Sprijinul aerian oferit de SUA in aceasta actiune a fost ...citeste mai departe despre "Tancurile Turciei au eliberat un oras din mainile Statului islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia oras eliberat Statul Islamic , #Stiri International